Publicador de continguts


L’Ajuntament de Palma presenta l’acte d’encesa dels llums de Nadal i el programa d’activitats de les festes


20 de novembre de 2023

L’encesa oficial serà el dijous, dia 23 de novembre, a les 20.00 hores

Més de 400 quilòmetres de garlanda i 3.026 muntatges lluminosos ornamentaran els arbres i carrers del municipi fins a Sant Sebastià

Palma, 20 de novembre.- La tinenta de batle de Participació Ciutadana, Lourdes Roca, i la tinenta de batle d’Infraestructures, Belén Soto, han presentat l’acte de l’Encesa de Llums de Palma, que se celebrarà el 23 de novembre a les 20.00 hores, i el programa d’activitats que ha organitzat el consistori per a aquesta data especial.

D’aquesta manera, l’acte central, que es farà a la plaça de la Reina, inclourà una sèrie d’actuacions i espectacles a diferents ubicacions de Palma per a convidar els ciutadans a assistir a l’esdeveniment que, en aquesta edició, té la màgia i la llum com a fils conductors.

Així, s’han programat tres cercaviles amb més de 70 artistes, que inclouran gegants, acròbates, malabaristes, cavalls i dracs de llum, entre d’altres, que sortiran del parc de la Feixina, a les 18.30 hores, de la plaça de Cort, a les 19.00 hores, i de la plaça del Rei Joan Carles I, a les 19.15 hores, per a trobar-se a la plaça de la Reina, on haurà començat un espectacle a les 19.00 hores.

En aquesta edició l’acte simbòlic d’encesa dels llums serà a càrrec de la Fundació Monti-sion Solidària, una entitat social que ofereix ajuda integral a les persones, des de suport psicològic, assessorament jurídic o per a fer tràmits administratius fins al lliurament d’aliments, juguetes o roba a famílies necessitades.

En aquest sentit, Lourdes Roca ha destacat que “tot l’espectacle està planificat per a garantir una meravellosa experiència per a tota la família. En coordinació amb altres àrees de l’Ajuntament, hem treballat perquè les festes de Nadal siguin especials i inoblidables per als palmesans”.

Per la seva banda, l’Àrea d’Infraestructures du diverses setmanes instal·lant més de 400 quilòmetres de garlandes i 3.026 muntatges lluminosos als arbres i carrers del municipi. Aquest dispositiu inclou, entre altres, 1.999 adorns penjants, 1.044 banderoles als fanals, cinc carpes i dos arcs transitables que estaran situats al parc de la Feixina. Així mateix, s’han instal·lat dos arbres gegants de 10 metres d’altura al carrer de Jaume III i a l’avinguda d’Antoni Maura, un arbre de 20 metres d’alçada al parc de les Estacions, una bolla lluminosa gegant al passeig de Sagrera i una estrella gegant a la Porta de Santa Catalina.

El dispositiu a Palma, que romandrà fins un cop finalitzades les festes de Sant Sebastià, incorpora enguany la il·luminació de nous carrers i localitzacions del municipi, entre les quals destaquen una decoració específica a les columnes de la plaça de Francesc Garcia i Orell, la instal·lació de banderoles en un tram del carrer del Molí del Comte i la renovació dels ornaments al camí de Passatemps de Son Sardina, ja que les lluminàries que es col·locaven anteriorment han acabat la seva vida útil. Així mateix, també es col·locaran llums per primera vegada a la plaça de Fra Joan Alcina, Ausiàs March, Bartomeu Pou i Mare de Déu de Montserrat, després de les peticions que s’han rebut de les associacions de veïns.

“Aquest equip de govern escolta els palmesans i ja, enguany, hem posat llums en alguns dels barris on ens els havien reclamat. El nostre objectiu és continuar atenent les seves peticions i, a poc a poc, incrementar el nombre de carrers il·luminats i crear per les festes una atmosfera màgica de què tots puguem gaudir”, ha remarcat Belén Soto.

El pressupost, tant de l’espectacle d’encesa com dels treballs d’instal·lació i inspecció de la il·luminació nadalenca per tot el municipi, ascendeix a 1,23 milions d’euros. Enguany s’ha incrementat el pressupost per a col·locar els llums en més de 100.000 euros respecte de l’any anterior, en haver augmentat el nombre de muntatges i per a substituir el material obsolet.


Data darrera modificació: 21 de novembre de 2023