Publicador de continguts


L'Ajuntament declara Festa d'Interès Públic Municipal de l'Encontre de Confraries de Sant Sebastià


16 de gener de 2020

És el segon any que se celebra aquestafesta

Jarabo: "Aquestes festes recuperen el sentitpopular i les tradicions pròpies per fer unes festes més sentides. Gener éstemps de germanor"

Palma, 15 de generde 2020- L'Àrea de Participació Ciutadana i Govern Interior ha declaratl'Encontre de Confraries com a festa d'Interés Públic Municipal. Aquesta jornada de bauxatambé compte amb la col.laboració i implicació de l'Àrea de Cultura i BenestarSocial per a la programació.

L'encontre,organitzat per l'Obreria de Sant Sebastià, cerca crear nous canals departicipació en la Revetlade Sant Sebastià. També pretén fomentar un sentiment d'estima dels residents aciutat envers les festes patronals. Per tot això es vol impulsar imatgeria itradicions pròpies i ampliar, a més, la franja horària de la festa de maneraque comenci al matí de dia 19 de gener creant dinàmiques de participaciópopulars engrescadores.

L'Obreria de SantSebastià és una associació que es va constituir legalment l'octubre de 2019. Ésl'òrgan que aglutina a les diferents confraries de festes que hi ha a ciutat ique fa la funció de "Federació de Confraries", fomentant laparticipació del teixit associatiu i l'autogestió de les festes patronals.

Per al regidor de ParticipacióCiutadana i Govern interior, Alberto Jarabo, és una oportunitat per a fomentar el teixitassociatiu i l'autogestió a les festes patronals. Aquestes iniciativesciutadanes impliquen a molts veïns i veïnes per celebrar unes festes de SantSebastià més sentides. La cultura popular té a veure amb donar veu alscol.lectius que participen i recuperen tradicions sumant un nou model de festa.

El dia d'avui aPalma hi ha al voltant de 35 confraries que acullen a un total de 1.300confrares. Són grups de 30 a250 membres amb un nom propi i un mocador, emblema o escut que els identifica.A banda de participar de les festes de Sant Sebastià organitzen un dinar degermanor entre altres activitats.

La trobada deconfrares serà l'acte central. Es durà a terme el mateix dia 19 a partir de les 17 h a laplaça Llorenç Bisbal. Allà es farà una breu desfilada d'una representació dedos metres d'alt del braç incorrupte de Sant Sebastià que presidirà l'encontre.El braç s'enfrontarà a una representació de la pesta formada per un ninot detela que finalment serà vençut. La música i l'ambientació començarà a les 17h ifinalitzarà a les 00.00 h

També es farancercaviles amb actuacions musicals a la plaça Weyler i al carrer dels Oms, talcom ja es va fer a edicions anteriors. Començarà a les 21 h i finalitzarà a les03.00 h en el cas de la plaça Weyler i de 21 h a 02.00 h al carrer dels Oms.

El 2019 es vacelebrar per primera vegada l'acte de trobada i va ser tot un èxit departicipació.

Data darrera modificació: 13 de març de 2023