Publicador de continguts


L'Ajuntament inaugura el Betlem i la Bústia Reial


22 de novembre de 2022

Palma, 21 de novembre de 2022,- EL batle de Palma, Jose Hila, la regidora de Participació Ciutadana i Govern Interior, Clàudia Costa, i representants de la corporació municipal han assistit avui, juntament amb representants de l'Associació de Betlemistes de Mallorca, a la inauguració del Betlem de Cort i de la Bústia Reial.

Es tracta d'un betlem popular, compost per 250 figures de fang, de tipus mallorquí, vestides a l'ample. Estan fetes artesanalment i pintades a mà per Margalida Nicolau, expressament per a aquest Betlem.

A més del naixement, la cova de l'Anunciació dels Reis i de les figures habituals d'un betlem, hi trobam escenes quotidianes dels carrers de la ciutat i del camp, així com les tradicionals figures del frare amagat i el drac de na Coca.

L'Associació de Betlemistes de Mallorca té per objectiu promoure els betlems arreu de l'illa. Durant setmanes s'ha encarregat del muntatge d'aquest escenari, que inclou les maquetes de l'Ajuntament de Palma, del Consell de Mallorca i de l'edifici del carrer de la Cadena, en una escala major que la dels altres anys, per tal que es puguin observar millor les figures dels voltants.

Tot el betlem, a més, està decorat amb les típiques neules retallades a mà, una a una.

El betlem romandrà al vestíbul de l'Ajuntament, com és usual, fins al pròxim 6 de gener. Els ciutadans que ho desitgin el podran visitar de 9 a 20.30 h de dilluns a divendres i de 10 a 20 h en el cas dels dissabtes, diumenges o dies festius.

Pel que fa a la Bústia Reial s'hi podran dipositar les cartes fins dia 4 de gener, al vestíbul de Cort.

Data darrera modificació: 20 de desembre de 2022