Publicador de continguts


L'Ajuntament instal·la 7 casetes per a colònies urbanes de moixos


11 de desembre de 2019

Palma, 11 de desembre de 2019.- El regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, el regidor de Medi Ambient i Benestar Animal, Ramon Perpinyà, juntament amb Mercedes Argüello, de l'associació Moixos de Canamunt, han visitat avui les tasques d'instal.lació de 7 refugis per a colònies urbanes de moixos, una iniciativa que va proposar aquesta associació al consistori mitjançant la convocatòria de Pressuposts Participatius de l'any 2018.

Concretament, avui matí s'han col.locat cinc contenidors reconvertits en refugis per a moixos i dues casetes de fusta. Els contenidors s'han instal.lat a la Calatrava (2), el Pes de la Palla, la plaça de Llorenç Bisbal i l'antic edifici de GESA (al carrer de Joan Maragall). Les 2 casetes de fusta s'han ubicat a la plaça de Quadrado.

Amb la col.locació avui d'aquestes casetes culmina el projecte presentat per l'associació Moixos de Canamunt als Pressuposts Participatius de 2018, i que va resultar guanyador de la convocatòria, "Adquisició, instal.lació i condicionament de 5 contenidors i 4 casetes per a la seva transformació en 'allotjaments' per als moixos de les colònies de moixos del Districte Centre, així com la seva col.locació en diferents punts del barri". Les casetes instal.lades avui tindran un cartell informatiu on es recorda que es tracta d'un espai reservat per a una colònia urbana de moixos, i que, per tant, només poden ser alimentats per les persones autoritzades. Així mateix s'assenyala que els moixos de la colònia estan esterilitzats, marcats, cuidats i alimentats per persones voluntàries. Es demana, a més, a la ciutadania, que respecti les seves zones d'alimentació i descans.

Pel que fa als contenidors de vidre, es tracta d'antics iglús que varen esser retirats anys enrere perquè eren vells o per canvi del sistema de recollida i que han estat cedits per EMAYA per a aquest nou ús. Per al regidor Alberto Jarabo és molt important "fer valer la iniciativa ciutadana que fa servir aquests nous mecanismes participatius. El Govern municipal té l'obligació d'implicar-se i acompanyar els seus veïnats i veïnades perquè els seus projectes tirin endavant".

El regidor Ramon Perpinyà ha subratllat que "des de l'Àrea de Benestar Animal creim que la manera de poder ajudar als moixos de carrer és potenciar les colònies, una eina que és bona per a la ciutat i per als mateixos felins. Els moixos de Canamunt en són un bon exemple".

Des de l'associació Moixos de Canamunt se senten satisfets del resultat i asseguren que "és una manera de visibilitzar i dignificar les colònies felines, sovint molt discriminades. Les moixeres tenen, a més, la capacitat de fer evolucionar la barriada perquè fa que els animals tinguin el seu lloc a la ciutat". Aquest dissabte dia 14 de desembre a partir de les 12 h l'associació Moixos de Cananamunt farà una festa de presentació de les noves moixeres amb un vermut a benefici d'aquestes colònies urbanes de moixos.

Data darrera modificació: 14 de desembre de 2022