Publicador de continguts


L'Ajuntament oferirà cursos i formació digital inclusiva i gratuïta en diferents casals de barri


9 de setembre de 2021

Palma, 9 de setembre de 2021.- L'Ajuntament de Palma bonificarà fins al cent per cent els tallers de caràcter social que es fan a determinats casals de barri durant el curs 2021-2022. La Junta de Govern aprovà ahir aquesta bonificació.

L'objectiu d'aquesta mesura és facilitar recursos a la població per tal de millorar la seva inclusió dins el municipi i també la seva capacitat de relació entre els veïnats. Aquest programa formatiu vol assolir la universalitat d'accés a recursos bàsics per a la ciutadania i trenca amb les desigualtats socials i econòmiques i oferir les mateixes oportunitats a tothom.

Es tracta d'activitats de diferent caire com són cursos de castellà i català per a persones estrangeres, tallers per a millorar les eines de recerca de feina i de realització de tràmits amb les administracions, i altres entorn de l'alfabetització digital. Aquestes activitats es realitzaran als casals on s'observi major interès o necessitat de la població.

Durant els passats cursos se'n varen dur a terme als casals de barri de Pere Garau i de Son Gotleu, i dins la nova programació es preveu que se'n puguin programar a altres casals.

Segons el regidor de l'Àrea, Alberto Jarabo, "l'accés a les noves tecnologies és fonamental per a la inclusió social i la integració laboral. Des de Participació es treballa en aquesta direcció amb programes formatius i educatius gratuïts adreçats a ciutadans i ciutadanes de totes les edats".

Bonificacions dels preus públics per a les activitats dels casals de barri

Per tal de facilitar l'accés a les activitats dels casals, els menors de vint-i-cinc anys gaudiran d'un descompte del 10 per cent. Això suposa una novetat envers altres anys, en què només podien gaudir de la bonificació a les seves quotes els titulars de Carnet Jove.

Pel que fa a les activitats familiars, només hauran d'abonar les quotes els infants, ja que els seus progenitors o tutors no han de pagar la quota de l'activitat.

Recordem que Palma disposa del segell que atorga Unicef com a ciutat amiga de la infància des de 2018, per la qual cosa l'ampliació de bonificacions en les activitats municipals per als nins, nines i adolescents, i també per a les famílies, és una acció més d'entre totes les que du a terme l'Ajuntament, d'entre les previstes al Pla d'infància i adolescència de Palma.

També s'ha inclòs la bonificació del 100% a persones beneficiàries de l'Ingrés Mínim Vital. Per tant, les darreres modificacions fetes des d'aquella data han suposat sempre l'ampliació de les bonificacions inicials.

Data darrera modificació: 20 de desembre de 2022