Publicador de continguts


L'Associació de Joves Investigadors de les Illes Balears organitza la primera Nit de la Recerca


22 de setembre de 2011

Palma, 22 de setembre de 2011.- L'AJOIIB (Associació de Joves Investigador de les Illes Balears) amb el suport de la Conselleria d'Educació del Govern de les Illes Balears i amb la col.laboració de l'Ajuntament de Palma,la Universitat de les Illes Balears i el Col.legi Oficial de Químics, entre altres entitats relacionades amb el món de la ciència i la recerca, organitza la primera Nit de la Recerca a les Illes Balears que es durà a terme el dia 23 de Setembre.


La Nit de la Recerca es celebra a 150 ciutats europees al mateix temps en un projecte que forma part del 7è Programa Marc d'ajuts que ofereix la Comunitat Europea.


L'acte central tindrà lloc el pròxim 23 de setembre del 2011, de 17h a 22h a la plaça d'Espanya. En aquesta festa, els científics realitzaran diferents activitats, sempre intentant mostrant-se com a gent "normal".


Així també es convocarà un concurs de dibuix amb el lema "Com t'imagines un investigador o investigadora?" amb dues categories: de 6 a 10 anys i de 11 a 14, amb premis per als guanyadors de cada categoria.


Aquest concurs de dibuix ajudarà a conèixer quina és la imatge que tenen els joves dels científics.


Com a participants en aquest projectes, organitzaran activitats com les següents:

  • Espectacles químics: espectacles ambientats en la química i en el món de la recerca per tal de captar l'atenció dels més petits.
  • Taller d'experiments i d'acostament a la investigació a càrrec de diferents grups de recerca del Departament de Química de la UIB.
  • "Química verda", a càrrec del Col.legi Oficial de Químics de les Illes Balears: amb les següents activitats previstes: Els focs artificials i el nostre patrimoni, Residus: No, gràcies! i Prevenció de la contaminació atmosfèrica.
  • Zona lúdica: comptarà amb un espai dedicat a dibuixar per a poder participar en el concurs de dibuix, i jocs diversos com un "Qui és qui?" amb elements químics enlloc de persones, un dominó inspirat en el laboratori i un taller de síntesi de molècules a partir de plastilina i barres de fusta.
  • Xerrades properes sobre recerca, especialment en el món de la Química.

Data darrera modificació: 13 de març de 2023