Publicador de continguts


Els tècnics d’Urbanisme elaboraran el futur Pla d’ordenació per a agilitzar-ne l’exposició pública


16 d’abril de 2024

Cort inicia la resolució del contracte amb l’empresa que fins ara s’encarregava de desenvolupar el POD

Palma, 16 d’abril de 2024.- El tinent de batle d’Urbanisme i Habitatge, Óscar Fidalgo, ha anunciat després de la reunió del Consell de Gerència d’Urbanisme celebrada aquest dimarts que, a causa dels reiterats incompliments de l’empresa encarregada d’elaborar el Pla d’ordenació detallada (POD), “s’ha acordat resoldre el contracte i que siguin els mateixos tècnics d’Urbanisme els que elaborin el futur Pla d’ordenació”.
El tinent de batle ha justificat aquesta actuació en declarar que l’empresa encarregada d’elaborar el POD “ha incomplert sistemàticament els terminis i els compromisos adquirits de lliurament de la documentació sol·licitada, i cal sumar-hi que la documentació que ens ha estat lliurada és deficient i incompleta”.
Per això, ha continuat relatant Óscar Fidalgo, i per a aconseguir una major agilitat i eficiència, “s’ha acordat que els Serveis Jurídics de l’Ajuntament procedeixin a resoldre el contracte que es manté amb aquesta empresa i seran els mateixos tècnics d’Urbanisme els que executin el desenvolupament del futur POD perquè aquest Pla pugui iniciar com més aviat millor la seva exposició pública.
El màxim responsable d’Urbanisme ha apuntat que “cal que es resolguin les més de 500 al·legacions que va generar el Pla d’ordenació i que estan endarrerint les actuacions urbanístiques en aquesta ciutat”.


Web d’Urbanisme

D’altra banda, Fidalgo ha destacat que es troba molt avançat el futur web d’Urbanisme: “En aquests moments s’està procedint a executar el que s’anomena usabilitat web, que permetrà als ciutadans ser més àgils a l’hora de cercar informació al web”.
Aquesta usabilitat té com a objecte obtenir dades reals sobre l’experiència dels usuaris, detectar immediatament els defectes de disseny i les possibles solucions en fluxos vitals per a obtenir tota la informació que els ciutadans necessiten.

En resum, ha conclòs el tinent de batle, “el que es pretén és que l’usuari pugui fer totes les actuacions informatives urbanístiques que desitgi per si mateix”.

Data darrera modificació: 18 d’abril de 2024