Publicador de continguts


Nova plataforma de continguts dels Casals de barri


23 d’abril de 2020

Des de la regidoria de Participació Ciutadana s'ha creat una plataforma de continguts per tal que els usuaris dels casals de barri i tots els ciutadans que ho desitgin puguin accedir a diferents continguts en xarxa (com són tallers i cursos) el temps que dura l'alerta sanitària per mor de la COVID-19. Aquests recursos digitals són un reflex de tot el que es pot trobar als casals de barri, amb iniciatives adreçades a tota la població. Els continguts es presenten en format vídeo i han estat elaborats pels monitors i monitores que durant tot l'any realitzen les activitats als casals. S'hi incorporen, a més, aportacions fetes per diferents creadors de Ciutat.

L'objectiu d'aquesta iniciativa, que ja ha posat a l'abast de la ciutadania més de 60 vídeos, és donar continuïtat a les activitats que fan els usuaris dels casals de barri de Ciutat i a la vegada permetre que els monitors mantinguin els seus llocs de feina oferint les seves classes de manera virtual. Una manera, a més, de permetre que els casals continuïn sent els referents socioeducatius, socioculturals i d'oci de les barriades.

Per al regidor Alberto Jarabo, "és més important que mai donar resposta a les necessitats i demandes de les persones usuàries habituals dels casals que per mor de la COVID-19 ara han de quedar a casa. El nostre projecte comunitari ha de continuar en marxa i disposam de les eines necessàries per a fer-ho de manera no presencial. Volem encoratjar tothom a participar-hi i difondre els continguts que posam a l'abast de la ciutadania."

L'accés és lliure per a tota la ciutadania mitjançant l'adreça www.casalsdebarri.cat.

Els continguts es divideixen en vuit blocs temàtics: artístic, educació, benestar, exercici, cuina, dansa, tecnologia i família, un ample ventall amb el qual arribar a públics diversos i amb tota mena d'interessos. Entre l'oferta trobam cursos com el de tall i confecció, risoteràpia, cuina sana, ball de bot, idiomes, estiraments, xarxes socials, contacontes, ganxet, personalització de roba, art urbà o bijuteria.

Les activitats familiars són un bloc temàtic nou que s'incorpora per a oferir a les famílies propostes musicals, artístiques i d'oci amb col·laboracions que s'aniran ampliant amb els dies.

La plataforma també incorpora l'espai adreçat a facilitar informació per a persones interessades a dur a terme una tasca de voluntariat i l'espai Bon veinatge per a difondre totes les iniciatives que les entitats veïnals de Palma duen a terme durant aquest temps de confinament.


Data darrera modificació: 13 de març de 2023