Publicador de continguts


Palma ja té un nou casal de barri a la zona d'Arxiduc


3 d’abril de 2023

Palma, 1 d'abril de 2023.- El batle de Palma, Jose Hila, la regidora de Participació Ciutadana i Govern Interior, Clàudia Costa, i la directora general de l'Àrea, Irene Sánchez, han assistit avui a la inauguració d'un nou casal de barri ubicat a la zona d'Arxiduc. Amb una jornada de portes obertes s'ha volgut donar a conèixer a la ciutadania aquest nou espai, que els veïns han pogut visitar i gaudir amb una berenada.

L'immoble, ubicat al carrer de Fra Lluís Jaume Vallespir, 50a, és un dels quatre locals que el consistori ha adquirit els darrers mesos amb l'objectiu d'ampliar la seva xarxa de casals de barri, atès el creixement poblacional a determinades zones de la ciutat i la manca d'espais municipals i de serveis.

Es dona resposta així, a més, a una petició veïnal, ja que el Casal actual, ubicat al carrer de l'Arxiduc Lluís Salvador, disposava d'un espai molt limitat per a poder dur a terme activitats.

"El que feim és reforçar el projecte de política comunitària d'equipaments de proximitat d'aquest govern", ha dit la regidora Clàudia Costa, qui ha remarcat que "tot i disposar a la ciutat d'una xarxa de casals de barri, no hi ha equipaments a totes les barriades de Palma. Per tant, volem remarcar la importància d'aquests equipaments, ja que permeten fomentar la vida cívica, cultural i social de la ciutadania en general, alhora que esdevenen punts de trobada per a les entitats veïnals o d'un altre caire".

Costa ha afegit que "ha estat una demanda molt reivindicada especialment pel teixit associatiu i veïnal, pel fet que eren unes zones amb manca d'equipaments".

Casal de Barri d'Arxiduc

Ubicat entre les barriades d'Arxiduc i Plaça de Toros, oferirà als residents de l'Eixample un nou local de 240 metres quadrats. L'immoble disposa de recepció, 4 sales i 2 despatxos. Ja disposa del mobiliari habitual dels casals (taules, cadires, armaris, equips de so, etc.), Per tant, es troba en disposició de ser utilitzat.

El Casal s'incorpora ara a la xarxa de casals de barri i, en conseqüència, es posarà a disposició de les entitats ciutadanes de Palma, en règim de cessió d'espai, perquè hi puguin dur a terme les seves reunions, així com per a programar activitats.

Recordem que la sol.licitud d'espais a zones cèntriques de Palma és una demanda constant de les entitats ciutadanes que, sense ser d'àmbit territorial, opten per espais a zones de fàcil accés i ben comunicats amb transport públic, atès que s'adrecen a població de tots els barris de Palma.

Tant el barri d'ubicació del Casal com els barris que l'envolten tenen una elevada taxa de densitat poblacional.

Data darrera modificació: 16 de juny de 2023