Publicador de continguts


PalmaActiva aposta pel sector nàutic i enguany formarà 220 alumnes amb la seva formació gratuïta


16 de novembre de 2023

La regidora d’Economia i Comerç, Lupe Ferrer, ha vist com són les pràctiques de supervivència

L’Ajuntament ofereix formació imprescindible per a poder treballar embarcat en vaixells comercials

Palma, 16 de novembre de 2023.- Lupe Ferrer, regidora d’Economia i Comerç, ha visitat l’escola de formació nàutica Nautica.pro on alumnes de PalmaActiva han realitzat pràctiques de supervivència.

Aquests 20 alumnes estan fent un curs de formació bàsica en seguretat, una preparació que permet obtenir la titulació oficial de Marina Mercant –indispensable per a qualsevol professional que vulgui treballar a bord de vaixells com a mariner/a, personal de neteja, hostessa, cuiner/a, etc. Hissar i arriar el bot salvavides i el bot de rescat han estat algunes de les pràctiques que han realitzat avui els 20 alumnes.

Enguany PalmaActiva ofereix 11 cursos de nàutica –220 places– amb una inversió propera als 55.000 €. El centre que imparteix els cursos, emparats per Marina Mercant, i que ha estat adjudicatari per concurs públic és l’Escuela Balear de Náutica, Nautica.pro.

La regidora d’Economia i Comerç explica que aquesta formació oficial “és imprescindible per a poder treballar en el sector nàutic, embarcat en vaixells mercants, ja sigui de transport de mercaderies o de persones, segons els requisits de Marina Mercant”.

A més a més, PalmaActiva aposta per l’especialització dels alumnes oferint cursos monogràfics d’especialització dins el sector com a complement als cursos de Marina Mercant. Aquests són “Introducció al sector marítim”, “Orientació laboral en el sector nàutic”, “Procediments de contractació i enrolament a la marina mercant” i “Anglès nàutic”.

La regidora d’Economia i Comerç afirma que des de PalmaActiva es vol potenciar la formació en el sector nàutic “perquè és estratègic per a Palma; la indústria nàutica significa llocs de feina estables i de qualitat. Per això des de PalmaActiva apostam per la formació en aquest sector i l’any vinent tornarem a oferir 10 cursos més.”

Els cursos d’aquest sector realitzats fins avui han tingut una valoració mitjana de 8,94. Poden fer aquests cursos, completament gratuïts, persones en atur, preferentment residents a Palma, que sàpiguen nedar i que compleixin els criteris establerts a la normativa de referència. És important no patir cap malaltia o trastorn incompatible amb la navegació. Es valora que s’hagin realitzat altres cursos de temàtiques similars o complementàries i/o demostrar experiència i coneixements en la matèria.

Els cursos de marina mercant realitzats aquest any han estat:

· Certificat de formació bàsica en seguretat STCW (2 edicions)

· Actualització de Certificat de formació bàsica en seguretat STCW

· Vaixells de passatge

· Embarcacions de supervivència i bots de rescat no ràpids

· Actualització d’embarcacions de supervivència i bots de rescat no ràpids

Cursos monogràfics d’especialització:

· Introducció al sector marítim

· Orientació laboral en el sector nàutic

· Procediments de contractació i enrolament a la Marina Mercant

· Anglès nàutic (2 edicions)

Més informació: https://web.palmaactiva.com/cursos-de-formacion/cursos-de-nautica//


 

 

Data darrera modificació: 24 de novembre de 2023