Publicador de continguts


Pla de xoc contra moscards al Pla de Sant Jordi


20 de setembre de 2010

L'àrea de Salut i Medi Ambient de l'Ajuntament de Palma activa un pla de xoc contra la proliferació de moscards al Pla de Sant Jordi

Es fumiguen cada dia  zones amb vegetació i es tracten amb larves zones humides d'aquesta zona de Palma

Amb motiu de les recents inundacions que afecten a aproximadament unes dues hectàrees de finques que s'han registrat al Pla de Sant Jordi i als seus voltants i de les altes temperatures que s'estan registrant aquest mes l'Ajuntament de Palma ha posat en marxa el protocol d'actuació immediata per minimitzar les conseqüències derivades de l'augment de la presència de moscards que s'ha registrat en aquesta zona de Palma.

Des del passat cap de setmana es detectaren vessaments d'aigua als voltants dels camins situats a sa Síquia i d'Argiles que aquesta setmana s'han intensificat.

Per una banda, des de dimecres, l'àrea de Salut i Medi Ambient aplica a les zones humides del Pla de Sant Jordi una espora denominada bacillus thuringiensies que elimina les larves de moscards. Aquest sistema, recomanat pels experts de la Universitat de les Illes Balears (UIB) que han subscrit enguany un conveni amb l'àrea de Salut i Medi Ambient, es caracteritza per ser més sostenible medioambientalment.

Els treballadors estan aplicant a tota la zona el bacteri anomenat bacillus thuringiensies, que actua contra la larva, la romp i impedeix que neixi el moscard. El bacteri s'aplica mitjançant tres màquines.

A aquesta actuació, s'ha sumat des d'avui un tractament de xoc que duu a terme l'esmpresa encarregada del control de plagues de l'Ajuntament que està fumigant amb "adulticides" les zones amb vegetació del Pla de Sant Jordi on ja s'ha detectat una major presència de moscards. Aquestes fumigacions, per tal de minimitzar molèsties, es realitzaran cada dia a primera hora del matí i durant l'horabaixa a les zones poblades.

Cal recordar que els ciutadans i ciutadanes que detectin una gran proliferació de moscards ho poden comunicar a l'Ajuntament de Palma a traves del telèfon gratuït 010. En aquests casos, s'apliquen "adulticides" a la vegetació de forma puntual. També se n'apliquen en casos puntuals on els moscards provoquen moltes molèsties.

Aquest protocol d'actuació es mantindrà en funcionament aquests dies i s'anirà reduint a mesura que els moscards vagin disminuint.


Data darrera modificació: 13 de març de 2023