Publicador de continguts


Presentada la nova edició de Cinema a la Fresca


1 d’agost de 2023

El tinent de batle de Cultura, Javier Bonet, explica els principals aspectes d’aquest esdeveniment, que compta ja amb 36 anys d’història 
Palma, 01 d’agost de 2023.- El tinent de batle de Cultura i Esports, Javier Bonet, ha presentat aquest dimarts la nova edició de Cinema a la Fresca, que es desenvoluparà a partir del pròxim dilluns 7 d’agost i fins al dia 30 del mateix mes, organitzada per l’Àrea de Cultura de Cort.
Acompanyat pel director general de Música i Arts Escèniques, Rafel Brunet, el regidor ha destacat els principals aspectes d’un esdeveniment que se celebra de manera ininterrompuda des del 1987, fa ja 36 anys.
D'una banda, cal assenyalar que l'edició de 2023 comprèn la projecció de 12 pel·lícules que responen, segons ha afirmat Bonet, a “la línia de qualitat i diversitat que caracteritza Cinema a la Fresca, tractant de donar resposta a les expectatives d’un ventall ample d’espectadors i compaginant, en aquest sentit, des de cintes antigues fins a èxits moderns, així com els llargmetratges infantils i familiars”.
Una de les principals novetats d’enguany és el canvi d’ubicació de les projeccions, que abandonaran l’anterior emplaçament de Ses Voltes per a traslladar-se a dos escenaris que acolliran per primera vegada la programació de Cinema a la Fresca: el parc de les Estacions i el parc de la Feixina.
Amb aquestes noves localitzacions, l’Àrea de Cultura pretén, tal com ha explicat el tinent de batle, “acostar-se més als ciutadans, amb ubicacions més cèntriques i que, a més, ofereixen la possibilitat d'accedir més fàcilment a determinats serveis durant la projecció, com és el cas dels espectadors que, en un moment determinat de la sessió, necessiten una beguda o menjar alguna cosa”.
D’aquesta manera, al llarg de tots els dilluns, dimarts i dimecres del mes d’agost, a partir del pròxim dia 7, la programació estarà a l’abast del públic, bé al parc de les Estacions (en aquest cas, a les 21.30 hores), o bé a la Feixina (21 hores).
Igualment, Javier Bonet ha aconsellat els ciutadans que aportin el seu propi seient quan acudeixin a les projeccions. Tot i que l’Ajuntament habilitarà unes 500 places per a seure, el regidor ha advertit que “potser no seran suficients i, per a evitar molèsties o inconvenients, és millor que els assistents es desplacin des de casa seva amb la seva pròpia cadira”.
“Padre no hay más que uno 3" (Santiago Segura, 2022) obrirà l’edició de Cinema a la Fresca de 2023, que continuarà, el 8 d’agost, amb la projecció anglo-xinesa "Última noche en el Soho" (Edgar Wright, 2021). 
Altres títols destacats són la producció francesa "La famille Bélier" (Éric Lartigau, 2014), la cinta d’animació “El rei Cérvol" (Ando Masahi i Masayuki Miyaji, 2021) i un clàssic del cinema silent: "El jorobado de Notre Dame" (Wallace Worsley, 1923).
La cloenda de l’edició, el 30 d’agost, a les 21 hores, a la Feixina, serà a càrrec del biopic "Elvis", coproducció d’Austràlia i els Estats Units dirigida l’any 2022 per Baz Luhrmann i protagonitzada per Austin Butler i Tom Hanks.
Finalment, Cinema a la Fresca 2023 acollirà una projecció especial: "Berlin, Sinfonie eine Grosstadt" (Berlín, simfonia d’una gran ciutat’), migmetratge de 62 minuts de durada dirigit per Walter Ruttman el 1927, amb música i actuació de Raphaël Marionneau. 
En aquest sentit, el regidor ha agraït la col·laboració d’Insel Radio, que ha fet possible disposar de la còpia restaurada d’aquesta pel·lícula alemanya.

Data darrera modificació: 18 d’agost de 2023