Publicador de continguts


Prop de 350 persones i 19 elements decoratius sobre rodes participaran en la Cavalcada dels Reis d'Orient d'enguany


19 de desembre de 2022

Palma, 19 de desembre de 2022.- La regidora de Participació ciutadana i Govern Interior, Clàudia Costa, i el director artístic de la Cavalcada, Dani Puig, han presentat avui la Cavalcada dels Reis d'Orient 2023, que a partir de les 18 h recorrerà els carrers de Palma, el pròxim dia 5 de gener.

La d'enguany serà una de les cavalcades més completes, nombroses i diverses dels darrers anys. També pel que fa a les disciplines artístiques que s'hi veuran representades, ja que inclou tot un seguit d'elements de diferents categories repartits al llarg de tota la desfilada i que causaran sorpresa i expectació constant entre el públic assistent.

"Des de l'Ajuntament estam molt contents de tornar a la plena normalitat després d'aquests anys de restriccions", ha dit la regidora Clàudia Costa, qui ha assegurat que la Cavalcada d'enguany serà molt més propera. Costa ha posat l'accent en la recuperació de la normalitat: "serà una Cavalcada sense mascaretes i a la qual tenim la gran novetat del retorn dels caramels. Carrosses i comparses en tornaran a tirar, n'hi haurà en total més de 2.000 quilos"

La temàtica oficial, el món de les juguetes, fa enguany una mirada enrere i se centra en les juguetes modernes i actuals. La Cavalcada, per tant, farà esment a diferents tipologies de juguetes, jocs i materials, des de la dècada dels vuitanta fins a l'actualitat. Augmenta el nombre de vehicles de fantasia, plataformes i carrosses respecte a altres anys. Desfilaran més plataformes i vehicles de diferents mides i elements. En total trobarem 7 carrosses de 7 metres de llargada, 6 carrosses de 5 metres, 2 trenets amb nova decoració, 3 carretons de regals millorats i un carretó de cartes.

El personal artístic que hi participa comprèn diferents disciplines i temàtiques com ballarins, cantants, actors, acròbates, menja-foc, pallassos, timbalers, patinadors, etc. En total hi haurà prop de 350 persones.

Hi haurà música en directe, xaranga musical i batucada

Entre les novetats d'enguany hi trobam la presència de nous elements artístics que desfilaran i que no havien aparegut fins ara. Es tracta d'elements inflables amb llums que són dos cavalls blancs i un drac gegant articulat.

Així mateix, hi participaran, com és habitual, la Policia Muntada, la Banda Municipal de Música, els capgrossos, gegants i xeremiers. Alguns elements, usuals d'altres anys, com és el grup de l'estel, els carters reials i el trenet dels xumets, s'han millorat per a l'ocasió.

S'incorporen elements de fantasia nous com "Juguetes de l'espai sideral", "Tot un món de juguetes", "Imagina i crea la teva jugueta" i "Llibres i contes infantils". Pel que fa a la carrossa "Tot un món de juguetes", és un projecte conjunt que compta amb la col.laboració de tres col.legis de Palma, CEIP Maria Antònia Salvà, CEIP Miquel Porcell i CEIP Alexandre Rosselló, per al qual alumnes dels centres han dibuixat diferents juguetes que han esdevingut figures i elements integrats en aquesta carrossa.

Completen la Cavalcada els seguicis reials dels reis Melcior, Gaspar i Baltasar i la coa del final, que inclou les carretes de regals, el trenet de regals i llepolies, el vaixell dels regals i el grup dels carboners.

Recorregut

Com és habitual els reis arribaran a les 18 h al Moll Vell a bord del d'un vaixell. A la seva arribada al Port seran rebuts per les autoritats. A continuació els tres reis faran un parlament per a dirigir-se als nins i nines de la ciutat. Allà començaran el seu recorregut per l'avinguda d'Antoni Maura, passeig del Born, plaça del Rei Joan Carles I, carrer de la Unió, la Rambla, carrer del Baró de Pinopar, avinguda d'Alemanya, via Roma, carrer del Bisbe Campins, carrer de Rubén Darío, passeig de Mallorca, avinguda de Jaume III i plaça del Rei Joan Carles I. La Cavalcada finalitzarà al Casal Solleric, amb la usual estampa dels reis saludant des del balcó.

Es tracta del mateix recorregut de l'any passat, que ja va incorporar carrers més amples per tal de facilitar l'esponjament del públic.

Aquest recorregut implicarà els usuals talls de trànsit a partir de les 13 h, així com el desviament d'autobusos de les línies de l'Empresa Municipal de Transports.

Patges reials

D'altra banda, tal com recull el programa de Nadal del consistori, el pròxim dia 3 de gener a la plaça de Cort arribaran els patges reials. Fins llavors els infants de la ciutat podran deixar les seves cartes per als reis a la Bústia Reial, que es troba al vestíbul de l'Ajuntament.

Data darrera modificació: 31 de maig de 2023