Gegants i Capgrossos - Participació Ciutadana
Gegants i Capgrossos de la Sala
L'Ajuntament de Palma actualment és propietari de sis gegants i déu capgrossos. D'aquests n'hi ha un grup que formen els gegants i capgrossos històrics, els quals, pel seu interès patrimonial, estan custodiats als espais municipals i no participen a trobades i altres activitats fora d'aquests espais. Aquest són els gegants Tofol i Francinaina, que es troben al vestíbul de l'Ajuntament a l'edifici de Cort, i els quatre capgrossos que representen tres continents adquirits el 1931, que es troben actualment a les noves sales del segle XX del Museu d'Història de la Ciutat, al Castell de Bellver.
Els gegants i capgrossos de titularitat municipal més moderns surten regularment de les dependències de l'Ajuntament per participar en les activitats de la ciutat fent ballades, desfilades i plantades. Dins aquest grup hi trobam una parella de gegants pagesos, en Tomeu i na Margalida, i dos gegants músics: un xeremier i un tamborer, obra de Mateu Forteza.
A més d'aquests quatre gegants moderns, hi ha sis capgrossos també de producció recent, que des de 2011 compten amb una "mascota" que els acompanya a les seves ballades i plantades: el Drac de na Coca, que treu foc i fum a les nostres festes populars.
Els gegants i els capgrossos de la Sala i el Drac de na Coca realitzen les seves intervencions públiques gràcies a la col·laboració de les entitats ciutadanes.
Actualment l'Estol de Geganters, Sonadors i Balladors gestiona els gegants i capgrossos de la Sala. Consulteu la seva web per conèixer les seves activitats: https://gegantsicapgrossosdelasala.webs.com/
Data darrera modificació: 13 de març de 2023